Pokemon Go за начинаещи

Категория: Блог
Публикувана на Събота, 23 Юли 2016 15:44
Написана от Михаела Грънчарова
Посещения: 5081

Как да започнеш + няколко безценни съвета за оцеляване


Pokemon Go официално е хит. Много, ама много, МНОГО голям хит. От 8-ми юли, едва 2 дни, след като стартира в САЩ, Австралия и Нова Зеландия, Pokemon Go е бил инсталиран на повече от 5 % от всички Android устройства в САЩ, като надминава популярното мобилно приложение за запознанства Tinder. Нещо повече – броят на активните потребители е на път да достигне (и вероятно да надхвърли) същият на тези в туитър. 

Pokemon Go стартира за iOS и Android преди седмица. Приложението, което всъщност е разработено от производителя на мобилни приложения Niantic и разпространено от Nintendo’s Pokémon, използва разширена реалност или гледка от реалния свят, покрита с  графични елементи, за да създаде това, което се превърна в зарибяваща мания. Приложението е безплатно за теглене вече и в България. 

Геймърите могат да си взаимодействат с други около тях чрез битка, тренировка и виртуална търговия (размяна) на покемони, сякаш живеят в реалния свят. Хората обичат представената жива картина, но не искат просто да играят, искат да печелят.

Как да започнеш играта?
В началото ще получиш кратко въведение от професор Уилоу - той ще ти представи самата игра, ще ти обясни как да направиш своя избор от трите начални покемона – Чармандър, Скуъртъл, Бълбасор. След като избереш един, останалите два ще изчезнат.

След това играта в голяма степен те оставя да действаш по свое усмотрение. С едно изключение - има три основни дейности – улавяне на покемона, посещаване на покеспирки и битки на арената.

Как да си хванеш покемон?
Хващането на покемон става по начина, който очакваш: просто се разхождаш наоколо с отвореното приложение на телефона, което ще зазвъни, когато покемон е наблизо. Цъкни върху покемона на картата и ще откриеш информация. Цветът на пръстена ограждащ покемона, помага да се определи степента на трудност в улавянето – зеленото е най-лесно, жълтото е средно по сложност, а червеното – най-трудното.

Покемоните имат различни CP (Combat Power) нива, които малко или много определят колко силен ще бъде покемонът. За да повишиш CP на покемона, ще ти трябват 2 неща: звезден прах - универсално средство, което получаваш с всеки покемон, който хванеш, и специалният покемон candie, който може да бъде получен само като уловиш дубликат на покемона, с който искаш да преминеш ниво нагоре. Например – за да увеличиш нивото на Zubat’s CP, ще имаш нужда от звезден прах и Zubat candies. По същия начин, за да еволюира покемонът, ще трябва да ползваш покемон candies, които драстично ще увеличат CP на покемона. Когато нивото на героя ти се увеличава ще срещнеш на свобода покемон на по-висок левъл и ще имаш възможност да покачиш нивото на CP на твоят играч допълнително.

Различните покемони могат да бъдат открити на различни места, така че отиването по-далеч, може да доведе и до откриването на различен или рядък покемон.

Какво са покеспирките (pokéstops)?
Покеспирките са важни ориентири, отбелязани на картата на значими локални места. Посещението на покеспирките е главният начин да получиш необходимите неща. Когато си достатъчно близо до покеспирките, за да го активираш, иконката с картата ще се увеличи във въртяща се покетопка иконка, позволяваща да цъкнеш върху нея, за да спечелиш неща като покетопките, отвари, нови животи и яйца. Също можеш да активираш повишаването на вероятността покемон да се появи на някоя от спирките. Други предмети обаче, могат да бъдат придобити с покемонети, които се печелят от битки на арената или като отделно закупени към самото приложение.


Как да повишиш нивото на своя герой?
Можеш да почерпиш опит от почти всеки етап в играта – улавянето на покемон, битките на арената, посещението на покеспирките, като по този начин героят ти повишава своето ниво. Всеки път, когато преминаваш на ново ниво, ще получаваш награди. Има и още – веднъж достигнал пето ниво, ще получиш шанса да избираш между един от трите цвята отбор - червен, жълт и син, тогава ще имаш възможността да се изправиш срещу други треньори на арената. 

Какво са арените за битки?
Арената е място, което обикновено е обвързано с места от реалния свят, например Таймс Скуеър, където можеш да  организираш битка с други треньори. Ако арената е на твоя отбор, можеш да избереш покемон и да го тренираш срещу други от твоя отбор, като увеличаваш точките на силата. Колкото по-голяма е, толкова повече може да изпъкне покемонът, което гарантира дневни бонуси звезден прах и покемоните, които могат да бъдат спечелени. Ако има свободно място на арената, можеш да добавиш един от твоите покемони да помогне в укреплението. Арената може да бъде единствено на една от противниковите групи, т.е. трябва да се борят за нея. Ако ти и твоите съотборници победите покемон на арената, може да понижите силата и в крайна сметка да я превърнете в неутрална. По този начин арената може да стане твоя, където покемонът ти да бъде оставен за нови предизвикателства. В бонус битките там дават на играчът ти опит,повишават неговото CP и HP. 


Как да участвам в битка? 
Битките в Pokémon Go са като опростена версия на класическата Game Boy игра. Когато са изправени един срещу друг, покемоните могат да използват една от двете атаки, като се натисне върху противника, за да нанесе светлинна атака и - натискане и задържане, което да освободи специална атака, когато измервателното обозначение е запълнено. Накрая –за да избегнеш атака, можеш да се отместиш наляво и надясно. Битката приключва, когато покемонът се изтощи. Покемонът може да бъде излекуван или съживен с отвари и съживителни, които можеш да откриеш в покеспирките. Водните покемони са устойчиви срещу огнените, а огнените срещу земните.Съвети и хитрини.

 - Купи си зареждаща външна батерия. Pokémon Go може да бъде голям изтощител на батерията, откакто приложението има нужда от постоянна интеракция. 

- Няма покемон центрове в Pokémon Go, така че отварите и съживителните остават единственият начин да излекуваш или съживиш покемона. 

- Изчакай покемона да еволюира поне на 10-то ниво - увеличението на CP, което получаваш от еволюцията е свързано с нивото на покемона ти. Така че, по-високо ниво, следователно по-голяма печалба. 

- Скачането на колело е забавен и лесен начин да събереш яйцата на покемон бързо. 

- Погрижи се да останеш хидратиран, когато ловиш покемон навън. 

- Забавно е да виждаш покемоните на местата, които посещаваш, но камерата използва повече батерия и постоянното движение може да ги направи по-трудни за хващане. 

- Винаги бъди нащрек - ти и заобикалящите те хора. 

- Опитай да свалиш картата директно от Гугъл, за да спестиш батерия и да не харчиш допълнително от паметта.

„Съвремието е обучило хората да играят Pokemon Go” – казва психологът Андрю Пребълски от Оксфорд. Разбира се - не е ясно колко дълго ще продължи манията Pokemon Go. Все още е прекалено нова, но като се има предвид какъв успех постигна за толкова кратко време, може да се определи като изключително явление, което е в основата на едно базисно желание, споделено от много хора. В някаква степен Pokemon Go разкрива какво всъщност провокира хората. Независимо дали ти харесва да играеш видео игри, или не, определено има над какво да се замислиш. 

Михаела Грънчарова
http://egoist.bg


Статистика

  • Общо потребители 905
  • Гости на линия 235
  • Потребители на линия 0
  • Регистрирани днес 0
  • Нови тази седмица 0
  • Нови този месец 0
  • Най-нов потребител Fantastic Services

Кой е на линия

В момента има 235  гости и няма потребители и в сайта


Copyright © 2013 stih4e.bg | Web Design